Kiinalaisia dokumenttielokuvia

China's van Goghs 14/10

 

STUDIOSSA 13. - 15.10.

 

Kiinalaista indie-dokumenttituotantoa esittelevä Les Ecrans de Chine | China Screen -tapahtuma sai alkunsa Pariisissa 2011, sittemmin se on levinnyt eri puolille Eurooppaa.

 

 

OHJELMA

 

Pe 13.10. klo 16.00 Patrick Carr: ESCAPING THE TEMPLE  2016  71 min
 
Koreografi Zhao Liang valmistelee uutta tanssiteosta kahden luottotanssijansa kanssa. Dokumentti kuvaa kolmen lahjakkaan nykytaiteilijan kipuilua elämänvalintojensa kanssa tämän päivän Kiinassa, jossa raha on syrjäyttänyt henkiset arvot.
 
klo 17.15 Fan Jian: MY LAND  2015  81 min
 
  Chun Jen muutti 15 vuotta sitten maaseudulta Pekingin liepeille ja on elättänyt perheensä vihanneksien viljelyllä. Vuosien varrella miljoonakaupunki on levittäytynyt yhä lähemmäksi perheen maatilkkua, ja kaikki naapuriviljelijät ovat jättäneet kotinsa ja peltonsa viranomaisten ja grynderien painostuksen seurauksena. Dokumentti seuraa viiden vuoden ajan Chunin yksinäistä kamppailua kotinsa säilyttämiseksi.
 
La 14.10. klo 15.00 Xiaoyu Qin & Feiyue Fu: IRON MOON  2016  84 min
 
Palkittu dokumentti viidestä eri-ikäisestä siirtotyöläisestä, jotka purkavat työnsä raskauden, haaveensa ja tuntonsa runoihin. Elokuvan nimi on peräisin runosta, jonka kirjoitti 24-vuotiaana itsemurhan tehnyt Foxconnin työntekijä, ”runoilija joka kuoli puhelimesi tähden” (Time Magazine).
 
klo 16.30 Yu Haibo & Yu Tianqi Kiki: CHINA’S VAN GOGHS  2016  80 min
 
Hongkongin lähellä sijaitsevassa kylässä valmistuu vuosittain tuhansia jäljennöksiä tunnettujen taiteilijoiden teoksista maailmanmarkkinoille. Zhao Xiaoyong on kopioinut useita van Goghin töitä ja unelmoi Amsterdamin matkasta päästäkseen näkemään alkuperäisteoksia.
 
Su 15.10. klo 15.00 Jiao Bo: MY FATHER AND MY MOTHER  2016  88 min
 
Valokuvaaja ja dokumentaristi Jiao Bo on dokumentoinut vanhempiensa elämää jo 30 vuoden ajan. Kuvamateriaalista on syntynyt koskettava kuvaus hiljalleen ikääntyvän pariskunnan vaatimattomasta arjesta syrjäseudulla. Kun pojan valokuvanäyttelyn avajaiset lähestyvät, suuntaavat vanhukset pääkaupunkiin vastuksista huolimatta.
 
klo 16.30 Jordan Paterson: TRICKS ON THE DEAD  2015  98 min
 
140.000 kiinalaista maatyöläistä kuljetettiin I maailmansodan aikana Eurooppaan tehdastyöhön ja juoksuhautoja kaivamaan. Nuori historianopiskelija Zhang Yan pyrkii selvittämään heidän kohtaloaan ja palauttamaan sen niin suvun kuin muun maailman tietoisuuteen.

 

 

Elokuvat on tekstitetty englanniksi

Liput 5 e/ näytös

 

 

 

 

« Takaisin Ajankohtaista-sivulle