Espanjalaisen elokuvan sarja

Studiossa 22. - 27.9.

 

Mientras duermes 24/9

 

 

Pe 22.9.
klo 18.00 David Trueba: VIVIR ES FACIL CON LOS OJOS CERRADOS | LIVING IS EASY WITH EYES CLOSED  2013  108 min
 
Eletään vuotta 1966. Englanninopettaja Antonio (Javier Cámara) kuulee, että hänen suuri sankarinsa John Lennon on Espanjassa kuvaamassa elokuvaa. Hän päättää lähteä ajamaan Almerian kaupunkiin tavatakseen idolinsa. Matkalla hän poimii kyytiin kaksi karkulaista, isäänsä paenneen teinipojan ja raskaana olevan tytön. Vaiherikkaasta matkasta tulee jokaiselle myös matka omaan itseensä. Elokuva voitti kuusi Goya-palkintoa, muun muassa parhaan elokuvan ja parhaan ohjaajan palkinnon. Espanjan ehdokas parhaan vieraskielisen elokuvan Oscarin voittajaksi 2015.
 
La 23.9. klo 17.00 Alex de la Iglesia: MI GRAN NOCHE | MY BIG NIGHT  2015  100 min
 
TV-studiossa nauhoitetaan uuden vuoden illan ohjelmaa keskellä kuuminta elokuuta. Kuvauspaikalle yli viikoksi suljetut sadat avustajat teeskentelevät juhlivansa ratkiriemukkaasti, ja studion ulkopuolella vihaiset mielenosoittajat protestoivat irtisanomisia vastaan. Nopeat käänteet seuraavat toisiaan, kun toinen toistaan värikkäämpien esiintyjien suhteet kietoutuvat umpisolmuille ja pintaan pulpahtelee salaisuuksia. Räävitöntä komediaa Alex de la Iglesian tyyliin.
 
Su 24.9.
klo 17.00 Jaume Balagueró: MIENTRAS DUERMES | SLEEP TIGHT  2011  102 min  K16
 
Asuintalon vahtimestari Cesar (Luis Tosar) uskoo syntyneensä ilman kykyä tuntea onnea. Siksi hän haluaa tehdä jokaisen ympärillään olevan elämästä helvettiä. Suurin osa häneen luottavista asukkaista on helppoja tapauksia, mutta hymyilevän Claran (Marta Etura) ihon alle on hankalampi päästä. Cesar menee äärimmäisyyksiin saadakseen naisen murtumaan henkisesti. Piinaavaa psykologista jännitystä REC-elokuvien ohjaajalta.
 
Ti 26.9. klo 17.00 Jon Garaño & Jose Mari Goenaga: LOREAK | FLOWERS  2014  96 min
 
Anen (Nagore Aranburu) oven taakse ilmestyy kukkakimppu viikko toisensa jälkeen, aina samaan aikaan ja aina ilman tietoa lähettäjästä. Toisaalla Lourdes (Itziar Ituño) suree miehensä kuolemaa ja anoppi Tere (Itziar Aizpuru) poikansa menetystä. Myös he saavat tuntemattomalta kukkalähetyksen viikoittain. Hienovarainen ja runollinen tarina rakkaudesta, menetyksestä ja muistamisesta. Kerros kerrokselta avautuva elokuva on kuvattu San Sebastianin seudulla. Useilla festivaaleilla palkittu Loreak valittiin ensimmäisenä baskinkielisenä elokuvana Espanjan ehdokkaaksi parhaan vieraskielisen elokuvan Oscar-palkinnon saajaksi.
   
Ke 27.9. klo 19.00 Cesc Gay: TRUMAN  2015  109 min
Lapsuudenystävät Julian (Ricardo Darín) ja Tomas (Javier Cámara) tapaavat vuosien jälkeen uudestaan. He ovat rakentaneet omat elämänsä Atlantin eri puolille, mutta silti tuntuu, kun he eivät koskaan olisi eronneet. He viettävät muutaman unohtumattoman päivän nauraen, muistellen ja itkien. Truman palkittiin mm. viidellä Goya-palkinnolla sekä kuudella Gaudi-palkinnolla, mm. vuoden parhaana elokuvana.

 

 

Elokuvat on tekstitetty englanniksi

Esityksiin on vapaa pääsy

 

 

« Takaisin Ajankohtaista-sivulle