Espanjalaisen elokuvan sarja

ESITYKSET STUDIOSSA

El sur 24/11

 

Ke 21.11.
klo 19.00

Leticia Dolera: REQUISITOS PARA SER UNA PERSONA NORMAL | REQUIREMENTS TO BE A NORMAL PERSON  Espanja 2015  94 min  K7

 

Romanttinen komedia nuoresta naisesta, jonka tavoitteena on tulla normaaliksi ihmiseksi.

 

Elämä ei hymyile 30-vuotiaalle Marialle (Leticia Dolera) - hän on ilman työtä, asuntoa ja kumppania. Erään työhaastattelun aikana hänelle selviää, että hän ei täytä normaalilta ihmiseltä edellytettäviä vaatimuksia. Hän päättää listata nämä vaatimukset ja tehdä kaiken mahdollisen täyttääkseen ne. Tässä työssä Mariaa auttavat hänen kehitysvammainen veljensä Alex sekä Borja, mies, joka on koukussa laihduttamiseen. Borjan kanssa Maria tekee sopimuksen: hän lupaa auttaa Borjaa elämään terveellisemmin, ja Borja lupaa auttaa häntä muuttumaan normaaliksi ihmiseksi.

 

Useita palkintoja ja palkintoehdokkuuksia eri festivaaleilla saavuttanut elokuva.

 

TRAILERI

 

 

 

 

To 22.11. klo 19.00

Icíar Bollain: TAMBIÉN LA LLUVIA | EVEN THE RAIN  Espanja 2010  104 min  K12

 

Yhteiskunnallinen draama sorrosta ja vastarinnasta kahtena eri aikakautena.

 

Espanjalainen ohjaaja Sebastián (Gael García Bernal) ja tuottaja Costa (Luis Tosar) ovat tulleet kuvausryhmänsä kanssa Boliviaan Cochabamban alueelle kuvaamaan elokuvaa Kolumbuksen Amerikan valloituksesta ja intiaanien kohtelusta tuona aikana. Bolivia on valittu kuvauspaikaksi halpuutensa vuoksi. Samaan aikaan Cochabambassa syntyy mellakoita, kun asukkaat vastustavat vedenjakelun yksityistämistä.

 
Palkittu kolmella Goya-palkinolla ja lukuisilla muilla tunnustuksilla.

 

TRAILERI

 

 

 
Pe 23.11. klo 18.00

Miguel Ferrari: AZUL Y NO TAN ROSA | MY STRAIGHT SON  Venezuela – Espanja 2012  114 min  K12

 

Venezuelalainen elokuva homoseksuaalisuudesta sekä isän ja pojan suhteesta.

 

Huippuvalokuvaaja Diego (Guillermo Garcia) on päättänyt virallistaa suhteensa miesystävänsä Fabrizion kanssa. Yllättäen kuvioihin palaa Diegon Espanjassa asunut poika Armando, jota isä ei ole nähnyt vuosiin. Isä ja poika joutuvat ponnistelemaan sopeutuakseen toistensa elämään ja ajatuksiin. Kaiken keskellä homokammoinen ryhmä pahoinpitelee Fabrizion, joka vaipuu koomaan.

 
Kotimaassaan suuren suosion saavuttanut elokuva sai vuonna 2013 Goya-palkinnon parhaana latinalaisamerikkalaisena elokuvana.

 

TRAILERI

 
 
La 24.11. klo 17.00

Alfredo Navarro: SUEÑOS DE SAL  Espanja 2015  71 min  S

 

Dokumenttielokuva unelmien toteuttamisesta.

 

Dokumentti neljästä ihmisestä, jotka ovat kamppailleet saavuttaakseen unelmansa huolimatta kohtaamistaan ongelmista. Alejandro, sokea poika, joka soittaa pianoa; Irene, selkärankavammainen tyttö, joka haluaa itsenäistyä ja saada oman kodin; Simón, urheilija, joka haluaa matkustaa Thaimaahan kehittyäkseen täydelliseksi Muay tai -taistelulajin taitajaksi ja Mariano, rekkakuski, jonka unelma on oppia soittamaan kitaraa 62-vuotiaana.

 
Elokuva määrätietoisuudesta, selviytymisestä sekä ihmisen vahvuudesta ja kyvystä kääntää vaikeudet mahdollisuuksiksi voitti parhaan dokumenttielokuvan Goya-palkinnon 2015.

 

TRAILERI

 
 
klo 19.00

Victor Erice: EL SUR  Espanja 1983  93 min  S

 

Elokuva nuoren tytön kasvusta ja suhteesta isäänsä.

 

Sisällissodan jälkeiseen aikaan sijoittuva tarina Estrella-tytöstä, jonka perhe on muuttanut etelästä Pohjois-Espanjaan. Isäänsä syvästi kiintynyt Estrella haluaa ymmärtää isän kaipuuta etelään ja ratkaista tämän entiseen elämään liittyvän arvoituksen.

 

TRAILERI

 

 

Elokuvat on tekstitetty englanniksi

VAPAA PÄÄSY

 

Espanjan suurlähetystö

Yhteistyössä
 

ESPANJAN SUURLÄHETYSTÖ

SUOMI-ESPANJA SEURA

OULUN SUOMI-ESPANJA SEURA

 

 

 

« Takaisin Ajankohtaista-sivulle