Kuukauden pohjoismaiset

Kuukauden pohjoismaiset keväällä 2019

 

12.2.

Ása Helga Hjörleifsdótirr: THE SWAN (Svanurinn)  Islanti 2017  K12  91 min  Englanninkielinen tekstitys

 

Ongelmalapsena pidetty yhdeksänvuotias tyttö tutustuu itseensä, kun hänet lähetetään kesäksi sukulaistensa maatilalle töihin kuritoimenpiteenä. Viipyilevä kuvaus vangitsee Islannin henkeäsalpaavan luonnon ja henkilöhahmojen tunteet upeassa eleettömyydessään.

 

TRAILERI

 

 

19.3.

Ali Abbasi: RAJA (Gräns)  Ruotsi 2018  K12  111 min  Suomenkielinen tekstitys

 

Tina on tullivirkailija, joka tunnistaa epäilyttävät henkilöt harvinaisen tehokkaasti. Aivan kuin hän pystyisi haistamaan, jos joku piilottelee jotakin. Kun salamyhkäinen Vore (Eero Milonoff) tulee laivalta, Tina ei pystykään lukemaan häntä yhtä hyvin. Hän aavistaa, että Vore salaa jotakin, mutta ei oikein tiedä mitä. 

Elokuva perustuu John Ajvide Lindqvistin novelliin ja kertoo oman paikkansa löytämisestä. Iranilaissyntyisen Ali Abbasin ohjaama elokuva sai ensi-iltansa Cannesin elokuvajuhlien Un certain regard -sarjassa ja valittiin sen parhaaksi elokuvaksi.

 

TRAILERI

 

 

2.4.

Christian Lo: LOS BANDO  Norja 2018  K12  94 min  Suomenkielinen tekstitys

 

Hillitön road movie ystävyydestä, unelmista ja rakkaudesta musiikkiin. Feelgood-komediassa seurataan Los Bando Immortale -bändiä reissulla läpi Norjan, määränpäänä rockin mestaruuskilpailut.

 

TRAILERI

 

 

7.5.

Gabriela Pichler: AMATÖÖRIT (Amatörer)  Ruotsi 2018  K7  102 min  Suomenkielinen tekstitys

 

Tervetuloa Laforsiin! Pieni ruotsalainen kaivoskaupunki on epätoivoisesti uuden alun tarpeessa. Saksalainen halpakauppaketju Superbilly tuo pienen toivonkipinän harkitessaan asettumista alueelle. 500 uutta työpaikkaa saisi aikaan muutoksen! Nyt on aika saada Lafors maailmankartalle, ilmoittaa kunnanjohtaja ja pian onkin päätetty teettää paikkakunnasta elokuva. Kulttuuriin budjetoidut rahat ovat kylläkin lopussa, mutta kunnan palveluksessa oleva Musse saa uskaliaan idean: annetaan koululaisten tehdä elokuva – kouluprojekti demokratian hengessä! Sehän on nykyaikaa, innovatiivista – ja ilmaista… 

 

Harva kykenee tekemään ajankuvaa niin kevyin vedoin sekä kärjistäen että lämmöllä kuin Gabriela Pichler. Kuten hänen läpimurtoelokuvansa Syödä, nukkua, kuolla myös Amatöörit sykkii raakaa energiaa, huumoria ja empatiaa. Feelgood-komedia kaikille!

 

”Vuoden paras ruotsalainen elokuva” (Svenska Dagbladet)

 

TRAILERI

 

OHJELMA PDF:NÄ >

 

 

 

« Takaisin Ajankohtaista-sivulle