Kuukauden pohjoismaiset syksyllä

ELOKUVATEATTERI STUDIOSSA

 

Fanny och Alexander 5/11

 

 

Kirjo pohjoismaisia elokuvia valtaa taas Suomen! Kuukauden pohjoismainen elokuva -sarja järjestetään syksyn aikana yhdeksällä paikkakunnalla. Ohjelmisto vaihtelee paikkakunnittain, tarjolla on valikoima viime vuosien merkkiteoksia ja Ingmar Bergmanin 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi myös hänen tuotantoaan. Sarja helpottaa pohjoismaisten elokuvien löytämistä teattereiden ohjelmistosta, ja sen myötä yleisö saa myös mahdollisuuden nähdä elokuvia, joita ei muuten esitettäisi.

 

Sarjan mahdollistaa vuosien varrella kasvanut valtakunnallisten ja alueellisten järjestäjien yhteistyö. Pääjärjestäjinä toimivat Walhalla ry, Svenska nu, Pohjola-Norden ja Pohjoismainen kulttuuripiste.

 
 

 

Ti 11.9. klo 17.00

Margreth Olin: CHILDHOOD | BARNDOM  Norja 2017  90 min  S  Englanninkielinen tekstitys

 

Elämänmyönteinen ja sydämellinen dokumenttielokuva seuraa lasten touhua ja kehitystä vuoden ajan norjalaisessa päiväkodissa, jossa on 1 - 7 vuoden ikäisiä lapsia. Elokuva toimii erinomaisesti keskustelun pohjana leikin ja luottamuksellisten suhteiden merkityksestä lasten elämässä ja kehityksessä.

 

Traileri

 
Ti 2.10. klo 17.00

Iram Haq: MITÄ MEISTÄ PUHUTAAN | HVA VIL FOLK  SI  Norja 2018  106 min  K16  Suomen- & ruotsinkielinen tekstitys

 

Mitä meistä puhutaan on palkitun ohjaaja-käsikirjoittajan Iram Haqin omiin kokemuksiin pohjautuva väkevä draama rohkeasta nuoresta naisesta, jonka on etsittävä oma polkunsa kahden kulttuurin välissä. Elokuva on ollut kotimaassaan yleisömenestys, ja se on palkittu lukuisilla festivaaleilla ympäri maailmaa.

 

Traileri

 
Ma 5.11.
klo 17.30

SVENSKA VECKAN

Ingmar Bergman: FANNY OCH ALEXANDER  Ruotsi 1982  188 min  K16  Englanninkielinen tekstitys

 

Fanny ja Alexander on Ingmar Bergmanin rakastetuimpia elokuvia, ja se perustuu Bergmanin elokuvista eniten hänen omaan elämään. Elokuvan kahdelle navalle, elämänmyönteiselle teatteriperheelle ja ankaralle piispantalolle, sanotaan löytyvän vastineet Bergmanin omista lapsuudenkokemuksista. Elokuvan tuotti Jörn Donner, ja se sai Parhaan vieraskielisen elokuvan Oscar-palkinnon. Siitä tehtiin kaksi versiota, viiden tunnin tv-sarja alkuperäisten suunnitelmien mukaisesti ja lyhyempi elokuvaversio, lähinnä ulkomaanmyyntiä ajatellen.

 
Ti 4.12. klo 16.30

Ruben Östlund: THE SQUARE  Ruotsi 2017  142 min  K12  Suomenkielinen tekstitys

 

Ruotsalaisen Ruben Östlundin ohjaama elokuva voitti Kultaisen palmun Cannesissa 2017. Elokuva on taidemaailmaan sijoittuva terävä satiiri, jossa nykytaiteen museon arvostettu kuraattori joutuu nolojen tilanteiden spiraaliin. Museon tuleva näyttely ”The square” haastaa yleisön auttamaan lähimmäistään, mutta taidemaailman kulissien ulkopuolella tämä osoittautuu johtajalle vaikeaksi.

 

Traileri

 

 
Liput 5 e/ näytös

 

 

 

Ohjelmanmuutokset mahdollisia

 

 

 

« Takaisin Ajankohtaista-sivulle