Kotimainen kilpailu
 
 

Aatos ja Amine

AATOS JA AMINE
Suomi—Saksa—Belgia 2019 | 73 min

Tekstitys: suomi, englanti
SALLITTU
Ohjaus, käsikirjoitus: Reetta Huhtanen 
Kuvaus: Hannu-Pekka Vitikainen 
Leikkaus: Jamin Benazzouz 
Musiikki: Tuomas Nikkinen, Cassis B. Staudt 
Osissa: Aatos Nahuel Flores, Amine Mohamed Bennaa, Flo Charlier, Saimi Flores, Riina Huhtanen, Roberto Flores Moncada, Fouad Bennaa, Dalila Douddou, Jamal Habbachich Abil-Nasseur, Josue Alexander Castro Molina, Elena Kameneud, Benedek Bolla-Kovács, Raymonde Monfort 
Tuotanto: Hannu-Pekka Vitikainen | Zone2 Pictures Oy, email zone2@zone2.fi, www.zone2.fi
Levitys: Zone2 Pictures Oy

ESITYSAIKA

TO 21.11. KLO 18.30 VALVESALI | RAUHANKASVATUSINSTITUUTIN PANEELI: TUOMIOROVASTI SATU SAARINEN, HANKEOHJAAJA SAEED GHASSABZADEH, HANKEKOORDINAATTORI PIPSA NISKAKOSKI & MODERAATTORI ANNA LITEWKA-ANTTOLAINEN | VAPAA PÄÄSY

   

Kauniisti kuvattu dokumentti laskee kameran lapsen korkeudelle ja seuraa kuusivuotiaan Aatoksen jumalan etsintää terrori-iskun ravistelemassa Molenbeekissa. Vaikka pommit kulkeutuvat lasten leikkeihin, kuuluvat viha ja pelko vain aikuisten maailmaan. Kuten Aatoksen pippurinen ystävä Flo tokaiseekin: “Pelko on vika, joka aiheuttaa paljon ongelmia.”

 

Korkeampaa voimaa etsitään niin skandinaavisesta kuin kreikkalaisestakin mytologiasta, ja Aatosta hiukan itkettää, kun Hermes ei enää vastaa. Periskoopista katsottuna maailma on ihmeellinen, ja islam tarkoittaa arjessa sitä, ettei paras ystävä Amine syö possua.

 

Syntymäpäiväjuhlissa onnittelulaulut raikaavat usealla kielellä, ja naapuruston lapsijengiin kuuluu monta väriä ja uskontoa, mutta aikuisten aivopesu saa lapsenkin suun laukomaan väitteitä kristittyjen hulluudesta ja siitä, kuinka arabit tietävät parhaiten. Jatkokysymyksiin ei löydykään niin mutkattomia vastauksia. 

Ohjaaja Reetta Huhtanen
Ohjaaja Reetta Huhtanen

 

 

#dokumentti

   

Katsojien suosikki & Kriitikon valinta -tunnustuspalkinto DocPoint, Helsinki 2019 

 

Kotimaisen kilpailun erikoispalkinto yli 30-minuuttisten elokuvien sarjassa & Kirkon mediasäätiön palkinto —

Tampereen elokuvajuhlat 2019 

 

Pääpalkinto (Golden Lynx) pitkien dokumenttielokuvien sarjassa FEST New Directors — New Films Festival 2019