Kotimainen kilpailu
 
 

Elvis & Onerva

ELVIS & ONERVA
Suomi 2019 | 65 min

Tekstitys: englanti
SALLITTU YLI 12-VUOTIAILLE
Ohjaus, käsikirjoitus: Mikael Syrjälä 
Kuvaus: Samuli Ahonen 
Leikkaus: Anna Nuuros 
Osissa: Johannes Brotherus, Mimosa Willamo, Saana Koivisto, David Sandqvist, Ella Lymi, Joel Hirvonen, Minna Haapkylä, Tommi Korpela, Carl-Kristian Rundman, Jessica Grabowsky, Hannu-Pekka Björkman, Alex Anton 
Tuotanto: Julia Elomäki, Pietari Vappula | MEAT Films, Aalto-yliopisto/ ELO 
Levitys: MEAT Films, Aalto-yliopisto/ ELO

 

 

ESITYSAIKA

TI 19.11. KLO 19.15 PLAZA 5

   

Mikael Syrjälän ohjaama ja käsikirjoittama esikoiselokuva käsittelee tunnissa kirjavan joukon nuoruudelle tyypillisiä ongelmia.

 
16-vuotias Onerva muuttaa uuteen kaupunkiin ja aloittaa uudessa koulussa. Kun Onerva ensimmäisenä koulupäivänä tapaa luokkatoverinsa Elviksen, on selvää, että kiinnostus on molemminpuolista. Yhdessä vietettyjen iltapäivien ja iltojen aikana nuorten välille puhkeaa ujo ihastus, mutta avoin puhe tunteista tuntuu hankalalta. Tilannetta mutkistavat Onervan tuoreen ystäväpiirin neuvot olla rakastumatta ja Elviksen ystäväpiirin painostus olla “äijä”.

 
Kaikki muuttuu tehdasalueella järjestettävien bileiden jälkeen

 
Yksinäisyyden tunteisiin pureutuvassa elokuvassa käsitellään virkistävällä tavalla nuorten kokemaa sosiaalista painetta, ryhmien välistä dynamiikkaa ja tasapainoilua oman identiteetin ja muiden odotusten välillä.

Ohjaaja Mikael Syrjälä
Ohjaaja Mikael Syrjälä

 

 
 
   
   

K A T S O J A N   A R V I O

 
   

Kauniisti kuvattu, viihdyttävä ja tunteellinen.

L.S., 15 v.

 

Herkkä mutta realistinen kuvaus nuorten elämästä ihastuksineen ja ongelmineen. Vaikka aiheet olivat melko tyypillisiä, eivät ne silti tuntuneet kliseisiltä. Hiljaisilla hetkillä korostettiin tuntuvasti ulkopuolisuuden tunnetta sekä nuorten ja aikuisten välistä kuilua. Nuorten näyttelijät yllättivät positiivisesti, etenkin Elviksen ja Onervan näyttelijöiden välinen kemia toimi erittäin hyvin.

Niina, 33 v.