Lastenelokuvien kilpailu
 
 

Lotta ja kadonneet lohikäärmeet

 

ESITYSAIKA

LA 23.11. KLO 12.00 VALVESALI

LOTTA JA KADONNEET LOHIKÄÄRMEET 
Viro—Latvia 2019 | 78 min 
Tulkkaus: suomi | tekstitys: englanti 
SUOSITUS: YLI 3-VUOTIAILLE
Alkuperäinen nimi: Lotte ja kadunud lohed 
Ohjaus: Janno Põldma, Heiki Ernits 
Käsikirjoitus: Janno Põldma, Heiki Ernits, Andrus Kivirähk 
Kuvaus: Tarmo Vaarmets 
Leikkaus: Janno Põldma 
Musiikki: Sven Grünberg,  
Tuotanto: Kalev Tamm, Vilnis Kalnaellis | Eesti Joonisfilm,  email info@joonisfilm.eewww.joonisfilm.ee | Rija Films
Levitys: Vilnis Kalnaellis | Rija Films, Meness Iela 4 Riga, LV-1013 Latvia, email vilnis.kalnaellis@rijafilms.lv, www.rijafilms.lv

 

 

Lotan perheeseen syntyy suloinen pikkusisko Roosi. Siskokset löytävät rannalta naurutautiin sairastuneet professorit Karlin ja Viktorin, jotka parannusrohtoa saadessaan paljastavat etsivänsä vanhoja kansanlauluja kilpailua varten. Pääpalkinnon lunastaisivat välittömästi ne, jotka löytäisivät tulta syöksevien lohikäärmeiden laulun. Kukaan ei tosin usko lohikäärmeiden olevan edes olemassa. Tytöt kuitenkin saavat herrasmiesmäisiltä myyriltä reittiohjeet lohikäärmeiden maahan ja ovat oitis valmiit seikkailuun.

 

Reitti johtaa käpyjä mansikoiksi muuttavan keksijän ja oopperatalon ohi maahan, jonka asukkaat ovat päättäneet hylätä kotikylänsä. Ennen niin vehreä ja hedelmällinen kylä kun on muuttumassa kuivaksi autiomaaksi. Lotta ja Roosi saavat selville, että kylän kuivuus johtuu lohikäärmeiden riidasta, mutta edes lohikäärmeet eivät muista, mistä riita sai alkunsa. Jos vain lohikäärmeet saisivat eripuransa selvitettyä, niin kyläläiset saisivat jättimäiset porkkanansa ja professorit kallisarvoisen laulunsa. 

 

Ohjaaja Heiki Ernits    Ohjaaja Janno Poldma
Ohjaaja Heiki Ernits     Ohjaaja Janno Poldma

 

 

#animaatio

#eläimet

#fantasia

#kirjasta_elokuvaksi

#musiikki

#seikkailu

   
   

K A T S O J I E N   A R V I O I T A

 
   

Mielenkiintoisia tapahtumapaikkoja (metsiä ja vuoria), hauskat päähenkilöt. Kauniisti kuvattu. Jänniä lohikäärmeitä, mutta ei liian pelottavia.

Natalia, 7 v.

 

Maalaiskylässä lohikäärmeet olivat näköjään syöneet mutakakkuja. Siellä oli hauska kiipeilypuu. Maisemakuvaukset hienoja, mutta tämä animaatioelokuva oli ehkä tarkoitettu alle 8-vuotiaille.

Olivia, 10 v.

 

Häälaulu oli hauska ja musiikki muutenkin kiva. Hieno loppu.

Viviana, 10 v.

 

Baltian maista on perinteisesti tullut hyviä animaatioelokuvia, eikä tämäkään ollut poikkeus. Todella taidokkaasti tehty (puut, pensaat ja kukat sommiteltu pienintä yksityiskohtaa myöten). Aihe sinänsä oli kiinnostava eli vanhojen kansanlaulujen keruu. Kansanmusiikin tallentamiseen liittyviä elokuvia ei liene paljon näytetyn suomalaisissa elokuvateattereissa eikä televisiossa. Mitä taas tähän animaatioelokuvaan tulee, niin musiikki oli todella hyvin valittua. Siinä oli vivahteita niin irlantilaisesta jigistä kuin italilalaisesta tarantellastakin. Hieno lastenanimaatio josta aikuisetkin pitävät.

Juha, 61 v.