UNELMIA PAREMMASTA MAAILMASTA

58 min

SUOSITUS: YLI 14-VUOTIAILLE

 

ESITYSAIKA

PE 22.11. KLO 16.30 STUDIO | VAPAA PÄÄSY

 
Star shaped scar

STAR SHAPED SCAR
Suomi 2018
Ohjaus: Virva Kunttu, Vuokko Kunttu

 

HUOM! ESITETÄÄN MYÖS PLAZA 5:SSA KE 20.11.
KLO 18.30 YHDESSÄ ELOKUVAN PEWPEWPEW KANSSA

 

“Mä en niinku edes tiedä, mitä tarkoittaa sana luonnonkaunis.” Näillä sanoilla alkaa Virva ja Vuokko Kuntun ohjaama lyhytdokumentti, jossa pureudutaan Helsingin Vuosaaressa elävän Jasmin Koskirannan elämään.

 

Vuosaaren prinsessaksi kutsuttu Jasmin Britney rakastaa glitteriä ja kimalletta, meikkejä, kauniita koruja sekä upeita iltapukuja. Hänen suurin intohimonsa on kuitenkin ranskalaisen Christian Louboutinin suunnittelemat korkokengät, joiden hinta liikkuu 600 ja 5000 euron välillä ja joita hän keräilee siitä huolimatta, ettei koskaan astu niillä askeltakaan.

 

 

 

 
Born in Gambia

BORN IN GAMBIA

Espanja 2018
Ohjaus: Natxo Leuza Fernandez

 

Elämä voi näyttää nurjat puolensa jo varhain. Dokumentin nuoret ovat köyhyyden, perinteiden ja nykyaikaisten ongelmien puristuksissa. Köyhyys, noitavainot, tyttöjen ympärileikkaukset, pakkoavioliitot sekä kaupungistuminen ja AIDS ovat useita Afrikan valtioita kiusaavia ongelmia, joihin nuorilla ei ole selviytymiskeinoja.  
 
Nuorten tarinoihin kietoutuu sekä toivottomuus että halu selviytyä, vaikka yhteisö tai perhe ei tue heitä. He elävät yhteiskunnan marginaalissa hyljeksittyinä. Uudenlainen tilanne pakottaa etsimään omaa paikkaa, jota ei yhteisössä tunnu olevan. Nuoret ovat itse syyttömiä tilanteeseensa, mutta heidän on siitä huolimatta selvittävä omillaan.  
 
Päähenkilöt saavat omalla äänellään kertoa lohduttomia tarinoitaan, joissa voi nähdä myös pieniä toivon pilkahduksia. Kauniisti kuvattu dokumentti esittää karun todellisuuden, jossa elämä on jatkuvaa kamppailua.

 

 
   

A girl from Parsian

A GIRL FROM PARSIAN
Iran 2019

Alkuperäinen nimi: Dokhtari az Parsian
Ohjaus: Parinaz Hashemi Mobarakeh

 

Pyöräily on kiellettyä ja salattua Iranin naisten keskuudessa. Vahvat naiset tukijoukkoineen kuitenkin  harrastavat pyöräilyä salaa, vastustaen samalla yleisiä normeja ja uskonnollisten johtajien sanelemia ohjeita. Kulttuurissa, jossa naisten ei olla totuttu poistuvan edes kotoaan, pyöräily tuntuu lähes demoniselta. Yhteisöstä löytyy kuitenkin uusi aalto miehiä ja naisia, jotka haluavat vapaamman, kehittyneemmän yhteiskunnan.

 

 

#dokumentti

#kohti_parempaa_maailmaa