Nuortenelokuvien kilpailu
Kotimainen kilpailu
 
 

Tee se itse -elämä: Combat Rockin tarina

TEE SE ITSE -ELÄMÄ: COMBAT ROCKIN TARINA
Suomi 2019 | 78 min 
Tekstitys: suomi, englanti 
SALLITTU
Ohjaus, käsikirjoitus: Janne Tanskanen, Ville Asikainen 
Kuvaus: Ville Asikainen 
Leikkaus: Toni Tikkanen 
Musiikki: Janne Tanskanen 
Tuotanto: Janne Tanskanen, Ville Asikainen, Toni Tikkanen | Janne Tapio Media, email jannetapiomedia@gmail.com, www.jannetapiomedia.com
Levitys: Janne Tapio Media

 

 

ESITYSAIKA

TI 19.11. KLO 19.00 VALVESALI

   

Dokumentissa entiset nuoret muistelevat bändivirityksiään ja Combat Rockin ensiaskeleita. Auktoriteetin vastustus kuuluu nuoruuteen, eikä tulevaisuuden suunnitelmissa ole vakivirka paperitehtaalla. Nuorisotalon nurkilla notkuvat nuorukaiset näyttävät arveluttavilta, mutta piikkirotseihin verhoutuneet systeeminvastustajat ovatkin aseista kieltäytyviä vegaaneja, jotka vihaavat natseja.

 

Pojat edustavat viimeistä sukupolvea ennen internetiä, ja pikkupaikkakuntalaiset tunnistavat “helvettiin Riihimäeltä ja helvettiin Suomesta” -mentaliteetin. Z-sukupolvi voi ihailla tai vaihtoehtoisesti kauhistella, kuinka totaalikieltäytyjä kirjoittaa vankilasta käsin halukkuudestaan tulla keikalle Sveitsiin. Kun täyteen ahdettu keikkabussi viimein puksuttaa Berniin, bändi saa kuulla keikan peruuntuneen: “Ettekö saaneet kirjettämme?”

 

Uuden aallon punk-skene on Suomessa vielä lastenmaihareissa, ja jos jotain haluaa, se pitää tehdä itse. Ja itseä ja kavereita vartenhan se tehdäänkin. Ensiaskeleita muistelevat Combat Rockin Janne Tammisen ja Jani Koskisen lisäksi Kakka-Hätä 77:stä ja Pää Kiistä tuttu Teemu Bergman sekä muut suomipunkkarit. Vanheneminen on kuitenkin väistämätöntä, ja keikkaelämän vaihtuminen vaipanvaihtorumbaan tiivistyykin seuraavaan: “Aikuistuminen on perseestä.”

Ohjaaja Janne Tanskanen     

Ohjaaja Janne Tanskanen   Ohjaaja Ville Asikainen

 

 

#dokumentti

#musiikki

#punk

   
Yleisöpalkinto — Tampereen elokuvajuhlat 2019  
   
   

K A T S O J A N   A R V I O

 
   

Kiinnostava pätkä Suomen punk-kulttuurin historiasta. Dokumentti oli hyvin tehty ja viihdyttävä.

L.S., 15 v.