NORTHERN SCRIPT 2019 — NUORET KÄSIKIRJOITTAJAT OULUSSA

TARINATAULUnäyttelyT Pikku norsu Babar, Babarin matka ja Babarin perhe

Kirjasta elokuvaksi 1.—30.11.

Elokuvahahmokisa 16.11.

TRIKKISEINÄ 17.—24.11.

KINOKOTA-ELOKUVIA LAPSILTA LAPSILLE 18.—24.11.

Oulun taidekoulun näyttely 18.—24.11.

LUOVA LUOKKA – MITÄ KUULUU MEDIAKASVATUS? 20.—21.11.

Lumo Light Festival Oulu 22.—24.11.: LUONTOMME & TAIMENPURO

FINGERPORI & NANCY A. ACOSTA -NÄYTTELYT 22.11.—22.12.

   
 

Northern script

Northern Script 2019 — nuoret käsikirjoittajat Oulussa

Northern Script on 18—25-vuotiaille Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa asuville nuorille suunnattu pohjoismainen lyhytelokuvien käsikirjoituskilpailu. Finalistit kokoontuvat Oulussa ottaen osaa käsikirjoitustyöpajoihin ja festivaalihumuun. Kilpailun järjestää Mediakasvatuskeskus Metka yhteistyössä Oulun kansainvälisen lasten- ja nuortenelokuvien festivaalin, Tromssassa järjestettävän pohjoismaisen nuortenelokuvien festivaali NUFF:n sekä Malmön lasten ja nuortenelokuvien festivaali BUFF:n kanssa.
 
Liisa Haapanen, tuottaja
Julie Woie, finalisti (Norja)
Marianne Lauritsen, finalisti (Norja)
Mattias Staaf, finalisti (Ruotsi)
Marcus Byström, finalisti (Ruotsi)
Saku Koutaniemi, finalisti
Sami Ikonen, finalisti
Katri Myllyniemi, kouluttaja
Mikko Peltotupa, tuomari
Reetta Aalto, tuomari

 

Metka

   
 

 

 

TARINATAULUnäyttelyT Pikku norsu Babar, Babarin matka ja Babarin perhe

Oulunsalon kirjasto syys-marraskuu

 

 

   
 

Kirjasta elokuvaksi

Oulun pääkirjaston lasten- ja nuortenosasto 1.—30.11.

Esittelee teoksia, jotka ovat innoittaneet elokuvantekijöitä ja päätyneet valkokankaalle festivaalilla.

 

 

   
 

Elokuvahahmokisa

Elokuvahahmokisa

 

Matsucon

 

 

    
 

TRIKKISEINÄ 17.—24.11.

Non-stop

White cityscape -installaatio esittelee valtakunnallisen koulujen elokuvaviikon järjestämän elokuvatrikkihaasteen tuotoksia. Tekijöinä 3.—9.-luokkalaiset oppilaat eri puolilta Suomea.

 

Teoksen on tehnyt Mikko Takkinen. Avoinna kulttuuritalo Valveen aukioloaikoina.

   
   
 

KINOKOTA-ELOKUVIA LAPSILTA LAPSILLE 18.—24.11.

Festivaali-infon vieressä

Kinokota esittelee kesällä 2019 Valveen elokuvakoulun Animaatioseikkailu Animoi! -kesäleirillä valmistuneita lyhyitä animaatioelokuvia. Elokuvia ovat olleet tekemässä 7—12-vuotiaat lapset.

 

VAPAA PÄÄSY

 

 

 

  

 

Oulun taidekoulun näyttely 18.—24.11.

Kulttuuritalo Valveen ikkunassa

 

 

 

 

 

Luova luokka – Mitä kuuluu mediakasvatus? 20.—21.11.

Luova luokka

 

Keskiviikko 20.11.

Pelikasvatuksen monet kasvot

 

Torstai 21.11.

Elokuva osana mediakasvatusta. Tutkitaan. Koetaan. Tehdään.

 

Paikka:

Oulun pääkirjaston Pakkalan sali, Kaarlenväylä 3

 

Tilaisuus on maksuton

 

Aamupäivän puheenvuorot striimataan livenä.

Seuraa keskiviikon puheenvuoroja etänä tästä linkistä >

Seuraa torstain puheenvuoroja etänä tästä linkistä >

 

Ilmoittautuminen on käynnissä. Ilmoittaudu mukaan!

 

 

Mediakasvatuksellisen Luova luokka -seminaarin pääosassa pelit ja elokuva

Luova luokka -seminaari 2019 järjestetään ke 20.11. — to 21.11. Oulun pääkirjaston Pakkalan salissa. Seminaari tarjoaa virikkeitä ja sisältöjä varhaiskasvatuksen, koulujen, nuorisotyön sekä kirjastoalan media- ja taidekasvatukseen, ja sen työpajoissa on mahdollisuus päästä itse kokeilemaan päivien teemoihin liittyviä sisältöjä. Kaksipäiväinen seminaari järjestetään samalla viikolla kuin Oulun kansainvälisen lasten- ja nuortenelokuvien festivaali.

 

Ensimmäisen seminaaripäivän teemana on pelikasvatus. Päivän teemaan johdattaa kasvatustieteen tohtori ja lastentarhanopettaja Pekka Mertala. Ajankohtaisesta e-urheilusta ilmiönä, harrastuksena ja ammattina on puhumassa Tommi Ranta-Eskola. Entä mitä opetuksen pelillistäminen ja pelillisyys ovat ja mitä mahdollisuuksia ne tarjoavat? Tähän vastauksia antaa Arabian peruskoulun asiantuntijaopettaja Tomi Tolonen. Pelipäivän työpajoissa pääsee mm. kokeilemaan pakohuonepelin järjestämistä kirjastoon, aarteenryöstöpelin tekemistä Legon robottisetillä ja Minecraft-pelaamisen yhdistämistä opetukseen.

 

Toisen seminaaripäivän teemana on mediakasvatus erityisesti elokuvan näkökulmasta. Liikkuvaa kuvaa tarkastellaan tutkimisen, kokemisen ja tekemisen kautta. Ääneen pääsevät Christa Prusskij AV-arkista, joka kertoo kuinka media- ja videotaidetta voi käyttää kasvatustyössä, sekä Valveen elokuvakoulun tuottaja Tommi Nevala. Hän esittelee liikkuvan kuvan erilaisia käyttötapoja, joita on sovellettavissa eri kohderyhmille opetukseen, nuorisotyöhön ja kirjastoille. Päivän ohjelmassa kuullaan myös tekijöitä: uuden Muumilaakso-sarjan tekijät Ida Immonen ja Valtteri Heinonen vievät seminaariyleisön taianomaiselle matkalle Muumilaaksoon, ja Valveen elokuvakoulun nuoret elokuvantekijät kertovat, miksi he tekevät elokuvia ja millaista on harrastaa elokuvien tekemistä. Elokuvapäivän työpajoissa pääsee tekemään itse animaatioelokuvaa, elokuvailluusioita sekä tutustumaan mm. sukupuolen ja kehon moninaisuuteen. Lisäksi seminaariväellä on mahdollisuus osallistua Suomen Oscar-ehdokkaan Hölmö nuori sydän -elokuvan näytökseen. Näytöksen yhteydessä pääosanesittäjä Rosa Honkonen kertoo, miten valmistautui rooliinsa sekä avaa tekemisprosessia nuoren näyttelijättären näkökulmasta.

 

Luova luokka -seminaarin järjestämisessä ovat mukana Oulun kaupungin sivistys- ja kulttuuripalvelut, Oulun kaupunginkirjasto, Valveen elokuvakoulu, Oulun kansainvälinen lasten- ja nuortenelokuvien festivaali, Mediakasvatuskeskus Metka ry ja Pohjois-Suomen aluehallintovirasto.

 

OHJELMA >

 

ILMOITTAUTUMINEN >

 

 

 

 

 

Lumo Light Festival Oulu 22.—24.11.

LUONTOMME

Kulttuuritalo Valve

Pia Leppänen-Keräsen ja Leevi Lehtisen suunnittelema Trillenium Garden, jonka teemana on oululainen luonto vuonna 3000. Kierrätysteemaisen yhteisötaideteoksen toteuttamiseen ovat osallistuneet oululaiset koululaiset.

 

 

Taimenpuro | kuva: Petteri Saario

 

Taimenpuro

Lasaretinsaari
DocArtin toteuttaman teoksen on tilannut Hupisaarten urbaanit purot -hanke

Taimen, tuo harvinainen ja himoittu jalokala, voi sekin olla kaupunkilainen — myös oululainen. Aivan Oulun keskustassa, Hupisaaren puistoalueella virtaavien purojen pinnan alla saattaa jo nähdä täplikkään vaeltajan uiskentelevan majesteetillisesti purokasvien ja kivien suojassa. Luonnonvarakeskuksen, kaupungin ja ELY-keskuksen kalaihmiset ovat tehneet useamman vuoden ajan hartiavoimin töitä, jotta lohikalojen elinolot Oulussa paranisivat.

 
Luontoelokuvistaan ja luonnon ja ihmisen suhdetta kuvaavista televisiosarjoistaan tuttu Petteri Saario tuo poikansa Antin kanssa urbaanit taimenet ja niiden vedenalaisen elinpiirin virtuaalisesti kaikkien nähtäville valofestivaalin ajaksi. Teos heijastetaan Lasaretin ravintolarakennuksen puistonpuoleiseen seinään.

Teoksen rahoitukseen on saatu Euroopan aluekehitysrahaston tukea Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskuksen myöntämänä ja se on osa HUBI-hanketta.

 

Festivaalin kotisivu >

 

 

 

 

 

FINGERPORI & NANCY A. ACOSTA -NÄYTTELYT 22.11.—22.12.

Valvegalleria

Järjestäjä: Oulun Sarjakuvaseura ry