ELOKUVAFESTIVAALI TARJOAA KOETTAVAA KOKO VIIKOKSI

Lapsen oikeuksien sopimus täyttää 30 vuotta keskiviikkona 20.11., jolloin festivaalilla esitetään nuorten ilmastoliikkeestä kertova Youth unstoppable -dokumentti ja keskustellaan ilmastoteoista.  
 
Lapset ja nuoret pääsevät viikon aikana näkemään elokuvia, joiden tempaamina voi matkustaa maailman ympäri ja tutustua ennennäkemättömiin asioihin. Päähenkilöiden rohkeutta toteuttaa omia unelmiaan ja ihanteitaan ei voi kuin hämmästellä. 
 
Ohjelmalehti pursuaa tarjontaa elokuvahahmokisasta historian havinaan, kepeään lauluun ja tanssiin, luontoelämyksistä satuolentoihin. Niin klassikoita kuin uudempiakin elokuvia saadaan nähdä teemamaasta Liettuasta.  
 
Kerää siis haluamasi festarielämykset ja saat kiintoisaa tekemistä pimeään marraskuuhun, olit sitten pieni kuin Pikku Myy tai jo isompi sankari. 
  
Kaikki elokuvan ystävät, tervetuloa tarinoiden ääreen! 
 
Terveisin, 
Festivaalin taiteellinen johtaja 
Anna Asplund

 

 

OULUN KANSAINVÄLINEN LASTEN- JA NUORTENELOKUVIEN FESTIVAALI

 

Oulun kansainvälinen lasten- ja nuortenelokuvien festivaali on vakiinnuttanut asemansa korkeatasoisen pohjoismaisen ja kansainvälisen lasten- ja nuortenelokuvan johtavana esityspaikkana. Se perustettiin vuonna 1982 ensimmäisenä lajiaan Pohjois-Euroopassa. Festivaali on järjestetty aina talven pimeimpään aikaan keskellä marraskuuta, ja se kestää viikon.

 

Enintään 15 elokuvasta koostuva lastenelokuvien kilpasarja tarjoaa laajan filmikirjon 3 - 13-vuotiaille lapsille.

 

Festivaalin nuortenelokuvien sarja johdattelee varttuneemmat katsojat aikuistumisen maailmaan. Kotimainen sarja muodostaa katselmuksen uuteen suomalaiseen tuotantoon ja on foorumi paikallisille elokuvantekijöille. Maailmanpyörä-sarja tuo kaukomaat suomalaisten katsojien nähtäväksi.

 

Pääsarjojen lisäksi festivaalilla nähdään retrospektiivejä, lastenelokuvan klassikkoja, dokumenttifilmejä ym.

 

Lapsituomaristo myöntää parhaaksi katsomalleen lastenelokuvalle Tähtipoika-palkinnon, kun taas ECFA-palkinnon jakaa kansainvälisistä alan ammattilaisista koostuva jury.

 

Festivaalin huomassa järjestetään mediakasvatusseminaareja, erilaisia näyttelyitä, animaatio- ja pelityöpajoja niin lapsille kuin opettajille.

 

Festivaalin järjestäjien tarkoituksena on osoittaa, että korkeatasoisia lastenelokuvia valmistetaan; tärkeä tehtävä on löytää niille levittäjiä, ja panna ne kiertämään maailmalle.

 

Oulun kansainvälinen lasten- ja nuortenelokuvien festivaali kokoaa yhteen 30000 nuorta ja aikuista katsojaa Oulun seudulta, ja sen on odotetuin tapahtuma Oulussa ennen joulua.