AATOS JA AMINE -ELOKUVANÄYTÖS JA TYÖPAJA OULUN KOULUISSA

Aatos ja Amine

 

Tilaa luokallesi ilmainen mediakasvatuskokonaisuus, jossa käsitellään katsomusten moninaisuutta, niiden välistä dialogia, ystävyyttä sekä kuulumista yhteisöön ja yhteiskuntaan uuden dokumenttielokuvan pohjalta.

 
Rauhankasvatusinstituutti ja Zone2 Pictures Oy tuovat kouluihin uuden mediakasvatusta ja katsomusdialogia yhdistävän opetuskokonaisuuden Reetta Huhtasen ohjaaman Aatos ja Amine (Gods of Molenbeek, Suomi/Belgia/Saksa 2018, 55 min) –dokumenttielokuvan pohjalta. Kokonaisuudessa käsitellään uskontoja ja katsomuksia mediassa, ystävyyttä ja yksinäisyyttä sekä kuulumista yhteisöön ja yhteiskuntaan.

 
Pakettiin kuuluu elokuvanäytös, teemoihin liittyvät RKI:n asiantuntijoiden ohjaamat työpajat sekä opetusmateriaali.

 
Opettajat voivat tilata työpajapaketin koululleen maksutta syksyllä 2019. Paketti on tarkoitettu viidennestä luokasta ylöspäin.

 
Oulussa toteutetaan yhteensä viisi työpajaa viikolla 42 (14. – 18.10.) sekä viikolla 44 (28.10. – 1.11.). Ilmoittautumisia otetaan vastaan saapumisjärjestyksessä.

 

RKI:n asiantuntijoiden toteuttamien työpajojen kesto on kaksi 45 minuutin oppituntia tai yksi 90 minuutin oppitunti. Työpajojen lisäksi oppilaat katsovat elokuvan, jonka kesto on 55 minuuttia ja opettaja saa käyttöönsä materiaalin
teemojen käsittelyyn. Elokuvanäytös järjestetään työpajojen yhteydessä. Elokuva on suomen-, ranskan- ja arabiankielinen ja se on tekstitetty suomeksi tai englanniksi.

 
Elokuvanäytösten ja työpajojen varaukset sekä niihin liittyvät tiedustelut:

 
Liban Sheikh
liban.sheikh@rauhankasvatus.fi
puh. 044 3022 044

 
Kokonaisuus sopii erityisesti katsomusaineiden, äidinkielen, kuvataiteen, historian ja yhteiskuntaopin tunnille tai ainerajat ylittäväksi monialaiseksi oppimiskokonaisuudeksi. Kokonaisuus toteuttaa opetussuunnitelman ainekohtaisia sisältöjä, arvoperustaa sekä tavoitteita. Elokuva ja työpajat soveltuvat erityisesti laaja-alaisten tavoitteiden toteuttamiseen oppiaineissa ja monialaisesti.

 
Elokuvassa 6-vuotias Aatos ja hänen ystävänsä etsivät elämän merkityksiä Molenbeekin kaupunginosassa Brysselissä. Aatos ja Amine ovat naapureita ja asuvat samassa kerrostalossa, mutta tulevat varsin erilaisista maailmoista. He
etsivät vastauksia isoihin kysymyksiin kaksin sekä moninaisten aikuisten kanssa. Aatos haluaa itselleen oman jumalan koska Aminella on jo Allah, mutta asiaa mutkistaa Aatoksen ystävä Flo jonka mielestä ihmiset, jotka uskovat jumalaan
ajattelevat kummallisesti. Lapsen uteliaan ennakkoluulottomuuden kauttaoppilaat pääsevät tarkastelemaan elämän suuria kysymyksiä ilman ennakkooletuksia.

 
Aatos ja Amine -elokuva esitetään 38. Oulun kansainvälisellä lasten- ja nuortenelokuvien festivaalilla 18.-24.11., jolloin tarjolla on kaksi ilmaista näytöstä kouluille. Festivaalin varausinfo postitetaan kouluille ennen syyslomaa.

 

TIEDOTE PDF:NÄ

 
Järjestäjät: Oulun kansainvälinen lasten- ja nuortenelokuvien festivaali

 

Zone2 Pictures Rauhankasvatusinstituutti