Kuukauden pohjoismaiset keväällä

Amundsen 4/2

 

STUDIOSSA 4.2. ALKAEN

 

Ti 4.2. klo 17.00

Espen Sandberg: AMUNDSEN  Norja 2019  125 min  K12  Suomenkielinen tekstitys

 

Unelma Pohjoisnavan saavuttamisesta piinaa Roald Amundsenia koko hänen elämänsä ajan. Hän suhtautuu pakkomielteisesti ajatukseen maapallon viimeisten kartoittamattomien alueiden löytämisestä. Elokuva kertoo Amundsenin rajattomasta innosta naparetkeilijänä ja paljastaa tragedian, jonka hän aiheutti itselleen ja muille uhratessaan kaiken näille jäisille erämaille saavuttaakseen unelmansa — vain huomatakseen, ettei Pohjoisnavalla ole mitään löydettävää. 

 

TRAILERI

     
Ti 10.3. klo 17.00

Sidse T. Larsen & Sturla Pilskog: WINTER’S YEARNING  Norja—Grönlanti—Tanska 2019  75 min  K12  Englanninkielinen tekstitys

 

Asukkaat iloitsevat, kun amerikkalainen alumiinijätti päättää perustaa seuraavan tehtaansa Maniitsoqin pikkukaupunkiin Grönlantiin. Onko tämä ensiaskel kohti itsenäisyyttä? Vuodet vierivät, eikä mitään tapahdu — tulevaisuus on lykätty toistaiseksi.
 

TRAILERI

     
Ti 7.4. klo 17.00

Michael Noer: BEFORE THE FROST (Før frosten)  Tanska 2019  104 min  K12  Englanninkielinen tekstitys

 

1800-luvun Tanskaan sijoittuvassa draamassa Jens sinnittelee ränsistyneellä maatilalla nuoren tyttärensä ja kahden pojan kanssa. Sateisen kesän sato jää laihaksi. Talvi lähestyy, ja vaihtoehdot alkavat huveta. Lopulta mies joutuu taipumaan sopimukseen varakkaan naapurinsa kanssa pitääkseen perheen hengissä — ja taatakseen tyttärelleen paremman tulevaisuuden. — Saija Holm, Espoo Ciné

 

TRAILERI

     
Ti 5.5. klo 17.00

John Andreas Andersen: THE QUAKE (Skjelvet)  Norja 2018  106 min  K12  Suomenkielinen tekstitys

 

Vuonna 1904 Osloa ravisteli maanjäristys, joka oli voimakkuudeltaan 5.4 magnitudia Richterin asteikolla. Maanjäristyksen keskus oli Oslon kohdalla ja alueella havaitaan pienempiä maanjäristyksiä edelleen tänä päivänä. Geologit eivät ole asiasta yksimielisiä, mutta monet tutkimukset osoittavat, että Oslon alueella on odotettavissa uusi merkittävä maanjäristys. Kukaan ei osaa sanoa tarkasti milloin. Kenties sadan vuoden päästä, ehkä kymmenen vuoden kuluttua…. Tai ehkä jo huomenna. 

 

TRAILERI

     
     

Liput 5 e/ näytös

 

Walhalla

 

 

 

« Takaisin Ajankohtaista-sivulle