Kuukauden pohjoismaiset elokuvat

Dancing queen 2/4

 

Elokuvayhdistys Walhallan organisoima valtakunnallinen kuukauden pohjoismaisten elokuvien sarja käynnistyy Studiossa tiistaina 6.2. Vanhaan tapaan se tarjoaa ajankohtaisen katsauksen Pohjolan parhaimmistoon.
 

 

Ti 6.2. klo 16.30

Thomas Jackson: HISTORJÁ – STITCHES FOR SÁPMI (Historjá - Stygn för Sápmi)

Ruotsi 2022 • 88 min • S • Englanninkielinen tekstitys

 

Britta Marakatt-Labba on jo vuosikymmenten ajan yhdistänyt taiteessaan saamelaisten alkuperäiskansojen poliittiset taistelut ja maagisen mytologisen maailmankuvan. Nyt hän kohtaa perheineen ja kansoineen eksistentiaalisen taistelun, kun ilmastonmuutos uhkaa heidän perinteistä elämäntapaansa poronhoitajina arktisella tundralla.

 

Historjá on runollinen ja visuaalisesti hämmästyttävä tarina alkuperäiskansojen taistelusta ilmastonmuutosta vastaan. Elokuva edusti Saamenmaata ja Ruotsia pohjoismaisessa paviljongissa Venetsian biennaalissa vuonna 2022.

 

Lähde: Pohjoismainen kulttuuripiste

TRAILERI→

     
Ti 12.3. klo 16.30

Victor Danell: UFO SWEDEN

Ruotsi 2022 • 120 min • K12 • Suomenkielinen tekstitys

 

UFO Sweden -yhdistys tutkii yliluonnollisia ilmiöitä. Eräänä päivänä kapinallinen teini Denise tuo ryhmälle ennennäkemättömän tapauksen. He lähtevät yhdessä vaaralliseen seikkailuun, joka vie kauas laillisuuden rajojen ulkopuolelle ja selittämättömien ilmiöiden maailmaan. UFO Sweden on suuri seikkailu, jossa tavallinen ihminen on osana hienoa tarinaa, joka kuljettaa yleisöä jännityksen, draaman ja huumorin maastoissa.

 

UFO Sweden voitti nuortenelokuvien kilpailun Oulun kansainvälisellä lasten- ja nuortenelokuvien festivaalilla viime vuonna.

 

TRAILERI→

     
Ti 2.4. klo 16.30

Aurora Gossé: DANCING QUEEN

Norja 2023 • 90 min • K7 • Suomen ja ruotsinkielinen tekstitys

 

12-vuotias Miina sekoaa, kun kuuluisa hiphop-tanssija ED Win muuttaa kaupunkiin ja aloittaa hänen koulussaan. Miina rakastuu ja kun ED ilmoittaa perustavansa uuden tanssiryhmän kaupungin tanssikilpailua varten, Miina päättää mennä koe-esiintymiseen. Ongelma on vain, että hän ei osaa tanssia. Feelgood-elokuva koko perheelle. Elokuva rakkaudesta, tanssista ja siitä, että joskus pitää uskaltaa heittäytyä tuntemattomaan saadakseen sen mitä haluaa.

 

TRAILERI→

     
Ti 7.5. klo 16.30

Guðmundur Arnar Guðmundsson: BEAUTIFUL BEINGS (Berdreymi)

Islanti 2022 • 123 min • K16 • Englanninkielinen tekstitys

 

Addi, jonka äiti on selvänäkijä, päättää ottaa kiusatun ja sopeutumattoman pojan ulkopuolisten jengiinsä. Kun pojat ovat oman onnensa nojassa, he tutustuvat aggressiivisuuteen ja väkivaltaan, mutta oppivat myös uskollisuutta ja rakkautta. Kun ryhmän käytös äityy hengenvaaralliseksi, Addi alkaa saada unenomaisia näkyjä. Ohjaako hänen uusi kykynsä hänet ystävineen turvalliselle polulle, vai sukeltavatko he peruuttamattomasti syvemmälle väkivaltaan?


TRAILERI→

     
     

Liput 5 e/ näytös

 

Walhalla

 

       
Svenska nu Pohjola-Norden Pohjoismainen kulttuuripiste Ruotsin suurlähetystö

 

 

 

« Takaisin Ajankohtaista-sivulle