Kuukauden pohjoismaiset käynnistyvät 20.9.

Lamb 13/12

 

ESITYKSET STUDIOSSA

 

Elokuvayhdistys Walhallan organisoima valtakunnallinen kuukauden pohjoismaisten elokuvien sarja käynnistyy tiistaina 20.9. Vanhaan tapaan se tarjoaa yhdeksällä paikkakunnalla ajankohtaisen katsauksen Pohjolan parhaimmistoon.

 

 

Ti 20.9. klo 16.30

Kenneth Sorento: THE FIGHT FOR GREENLAND (Kampen om Grønland)

Tanska—Grönlanti—Norja 2020  96 min  K7  Englanninkielinen tekstitys

 

Millainen tulevaisuus Grönlannilla on edessään? Pitäisikö saaren itsenäistyä vai pikemmin vahvistaa siteitään Tanskaan? Elokuva ei ota asiaan kantaa, vaan esittelee erilaisia näkökulmia ja tarjoaa ainutlaatuisen kurkistuksen aivan toisenlaiseen Grönlantiin kuin mihin olemme tottuneet. Elokuva seuraa neljää nuoremman polven grönlantilaista, jotka kukin tavallaan toivovat muutosta kotimaassaan. Elokuvan on ohjannut dokumentaristi Kenneth Sorento, jolla on kokemusta arktisella alueella toteutetuista projekteista. Hän on vastannut myös elokuvan kuvauksesta ja äänityksestä.

 

TRAILERI→

     
Ti 4.10. klo 16.30

Marianne Blicher: MISS VIBORG

Tanska 2022  100 min  K12  Englanninkielinen tekstitys

 

Nuoruudessaan kauneuskuningattareksi kruunattu Solvej elää rutiininomaista elämää tanskalaisessa betonilähiössä reseptilääkkeitä kaupustellen. Kun naapurin teini Kate yllättäen törmää kuusikymppisen todellisuuteen, arjen tasaisuus järkkyy. Ylpeys luo haasteita vuosikymmenten yli kurottavan ystävyyden tielle: Katen kiivas nuoruuden kiihko ja Solvej’n kova ja hillitty kuori ottavat kipinää toisistaan herkkyyden paljastaessa uusia piirteitä kummastakin. Kulissien murtuessa sekä Solvej että Kate joutuvat kohtaamaan kipukohtiaan ja kasvamaan yhdessä. — Mimosa Jaskari/ Rakkautta & Anarkiaa

 

TRAILERI→

     
Ti 1.11. klo 16.30

SVENSKA VECKAN
Jens Sjögren: MINÄ, ZLATAN (Jag är Zlatan)

Ruotsi 2021  100 min  K12  Suomenkielinen tekstitys

 

Minä, Zlatan on uskomaton altavastaajan tarina pahamaisen rosengårdilaislähiön pojasta, joka raivasi tiensä suureen maailmaan tahdonvoimalla, kovalla työllä ja uskolla omiin kykyihinsä. Elokuva vie katsojan Malmön lähiöiden sorakentiltä suurimpien jalkapalloseurojen jättistadioneille. Zlatan Ibrahimovic on osoittanut, että kaikki on mahdollista ja että kuka tahansa voi saavuttaa menestystä. Suorasukainen jalkapallotähti ei syntynyt maajoukkueen ylistettynä sankarina. Hänen piti taistella vastoinkäymisestä toiseen sekä yksityiselämässään että urheilun saralla saavuttaakseen suuren unelmansa, joka johti satoihin maaleihin, maaotteluihin ja huimaaviin siirtosummiin. Zlatanista tuli yksi maailman suurimmista jalkapalloikoneista ja puhutuin ruotsalainen, joka koskaan on elänyt.

 

TRAILERI→

     
Ti 13.12. klo 16.30

Valdimar Jóhannsson: LAMB (Dýrið)

Islanti—Ruotsi—Puola 2021  106 min  K16  Englanninkielinen tekstitys

 

Lapseton pariskunta Maria ja Ingvar elävät luonnonläheistä arkea kaukana kaupunkien vilskeestä Islannin maaseudulla. Tavanomaisena päivänä heidän lampaansa synnyttää erikoisen tulokkaan. Vastasyntynyt omaksutaan osaksi perhettä, ja kolmikko on onnellinen. Tilanne kuitenkin muuttuu, kun Ingvarin rosoinen veli saapuu yllättäen ja rikkoo perheidyllin epäilyksillään uutta perheenjäsentä kohtaan. Joutuuko perheonni koetukselle tunnelman kiristyessä, ja kuinka pitkälle Maria ja Ingvar ovat valmiita menemään pitääkseen suojattinsa turvassa? — Elokuva tarjoaa minimalistisella lähestymistavallaan kutkuttavaa jännitystä kuin myös kansansadunomaista mystiikkaa.

 Ella Hako/ Espoo Ciné

 

TRAILERI→

     
     

Liput 5 e/ näytös

 

Walhalla

 

 

 

« Takaisin Ajankohtaista-sivulle