Vinokino Studiossa 25.-27.11.

Petit mal 27/11

 
Turun seudun Setan järjestämä Vinokino on Suomen ainoa seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen tarinoihin keskittyvä elokuvafestivaali. Vinokino on tarkoitettu kaikille hyvän elokuvan ystäville.
   

 

     
Pe 25.11.
klo 17.00 Christoffer Sandler: SO DAMN EASY GOING (Så jävla easy going)  Ruotsi—Norja 2022 90 min  K12  Englanninkielinen tekstitys

Draamakomedia ihastumisesta, teini-iästä ja neuroepätyypillisenä elämisestä. Kahdeksantoistavuotias Joanna yrittää selvitä arjesta, jota isän masennus, äidin poissaolo ja ADHD:n kanssa kamppailu värittävät. Lisää haasteita tuo se, että Joannan rahat ovat lopussa ja hän ei saa enää ADHD-lääkkeitä apteekista. Joanna yrittää keksiä uusia keinoja lääkkeiden saamiseen ja törmää samalla luokkakaveri Audreyhin, johon hän ihastuu.

 

TRAILERI

   

 

  klo 19.15 Alessandro Guida & Matteo Pilati: MASCARPONE (Maschile singolare)  Italia 2021  101 min  K16  Suomen- & englanninkielinen tekstitys

Antonion täytyy eron jälkeen löytää uusi työ, uusi asunto ja uusi suunta elämälleen. Rahallisesti ja emotionaalisesti aviomiehestään aiemmin riippuvainen Antonio yrittää paikata elämänsä aukkoja menemällä leipurikouluun ja aloittamalla työt Lucan omistamassa leipomossa. Onnistuuko Antonio uuden poikaystävän sekä asunnon etsinnässä? Ja ennen kaikkea onnistuuko hän löytämään itsensä?

 

TRAILERI

     
La 26.11. klo 17.00 BEAUTIFUL STRANGERS -LYHYTELOKUVAKOOSTE  90 min  K16  Suomen- & englanninkielinen tekstitys

 

Matt Porter: FLEX  Yhdysvallat 2020  16 min

 

Indie-komedia hiljattain eronneesta Charlesista, joka alkaa tutkiskella oman seksuaalisuutensa ja identiteettinsä ulottuvuuksia.

 

Nyala Moon: HOW NOT TO DATE WHILE TRANS  Yhdysvallat 2022  13 min

 

Deittailusta kertova tumma komedia, joka seuraa mustan transnaisen kohtaamisia ongelmallisten treffikumppaneiden kanssa.

 

Benjamin Belloir: BEAUTIFUL STRANGER  Ranska—Belgia 2021  26 min

 

Erosta toipuva kolmekymppinen Romain löytää itsensä kahden tähden hotellista tapaamasta mielenkiintoista henkilöä tutustuttuaan häneen deittailusovelluksessa.

 

Alexandra Matheou: A SUMMER PLACE  Kypros—Ranska—Kreikka 2021  21 min

 

Kesäinen Limassol on rantakaupunki Kyproksella, joka on vähitellen muuttumassa oligarkkien paratiisiksi. Limassolissa asuva ruokastylisti Tina on puun ja kuoren välissä, sillä hän on ollut vaikuttamassa kaupungin muuttumiseen, mutta samalla hän haluaisi taistella muutosta vastaan. Löytääkö Tina kaipaamiansa ratkaisuja?

 

Matt Porter: UNICORN  Yhdysvallat 2021  14 min

 

Kertomus biseksuaalista miehestä, joka lähtee tapaamaan deittisovelluksessa kohtaamaansa pariskuntaa ensimmäistä kertaa kasvotusten. Mikä voisi mennä pieleen?
     
     
  klo 19.15 Minna Havukainen: PUUTARHA  Suomi 2021  55 min  K16

 

Luottamukseen, iloon ja leikkiin nojaava Puutarha tarkastelee BDSM- ja kinky-kulttuuria uusin silmin. Dokumentin keskiössä ovat kauniiseen puutarhaympäristöön sijoittuvat viiden henkilön BDSM-sessiot, joissa kinkyyttä käsitellään osana ihmisen seksuaalista identiteettiä. Tabuja rikkova ja intiimi dokumentti päästää katsojan seuraamaan läheltä toimintaa, jossa läsnä ovat sekä valtasuhteilla leikittely että lempeys, hoiva ja hellyys.
     
Su 27.11. klo 17.00 Chase Joynt: FRAMING AGNES  Kanada 2022  75 min  S  Suomenkielinen tekstitys

 

Framing Agnes pyrkii uudistamaan transhistorian kuvaamista, tulkitsemista ja esittämistä. Fiktiota ja faktaa sekoittelevassa dokumentissa transtaustaiset näyttelijät uudelleenesittävät 1950- ja 1960-lukujen vaihteen kertomuksia sukupuolivähemmistöön kuuluvista henkilöistä, jotka hakivat apua Kalifornian yliopiston sukupuolivähemmistöille hoitoa tarjoavalta klinikalta (UCLA). Tunnetuin heistä on elokuvalle nimen antanut Agnes, pseudonymisoitu nainen, joka haki klinikalta pääsyä sukupuolenkorjausleikkaukseen 1950-luvun lopulla. Vuonna 2017 löydettyjä UCLA:n asiakirjoja historiallisena lähteenä käyttävä elokuva pyrkii osoittamaan, että Agnes ei ollut ainut aikanaan hoitoa hakenut transihminen ja että median tavat käsitellä transihmisyyttä sekä transhistoriaa eivät ole aina olleet oikeudenmukaisia.

 

TRAILERI

   

 

  klo 19.00 Ruth Caudeli: PETIT MAL  Kolumbia 2022  89 min  K16  Englanninkielinen tekstitys

 

Petit Mal kertoo kolmistaan asuvista Antosta, Martista ja Laista, jotka elävät polyamorisessa suhteessa. Kolmikon elämä muuttuu, kun Lai lähtee työmatkalle ja Marti ja Anto joutuvat totuttelemaan elämään ilman Laita. Tämä rehellinen ja herkkä draamaelokuva kuvaa polyamorisen suhteen suhdedynamiikkaa intiimillä tavalla nojaten myös ohjaaja-käsikirjoittaja Ruth Caudelin (Lai) omiin kokemuksiin.

 

TRAILERI

   

 

 

Liput 6 e | 4 e Setan jäsenille

 

Vinokino 2022

Oulun SETA

 

 

 

« Takaisin Ajankohtaista-sivulle